Over atlj.V

Welkom bij atlj.V

We hebben het al op de gekste manieren horen uitspreken, maar atlj komt van “atelier” (klinkt als ateljee).
De V in onze naam is dan weer kort voor Vera. Zij is de eigenaar, en krijgt versterking van een aantal helpende handen: echtgenoot Joris, een jobstudent voor de webshop, freelancers voor de fotografie, de website, de marketing, de boekhouding, … .

Voor de Cricut workshops kan atlj.V rekenen op een team van gepassioneerde Cricut lesgevers, op verschillende locaties in België en Nederland.

Van hobby naar workshop­ruimte, en de start van een web­shop

Atlj.V is in 2020 opgericht. Joris was het beu om altijd maar vrienden en kennissen over de vloer te krijgen, die “eens kwamen kijken” naar die wonderlijke Cricut machine waar Vera hobbymatig zo’n leuke dingen mee maakte.
En dus werd de vrije ruimte in hun aanpalende magazijn omgebouwd tot workshopruimte, en kregen Vera en haar “Vrienden van atlj.V” daar een eigen plekje.

De eerste workshoppers waren meteen zó enthousiast dat ze hun eigen Cricut-machines wilden aankopen, en zo kwam er in de zomer van 2020 een webshop bij.

Van (online) workshops naar het eerste Cricut Experience Center in België

De webshop draaide al snel op volle toeren!
Tijdens de opeenvolgende lockdowns verschoof de focus van live workshops naar de door Cricut Europe ondersteunde online Start2Cricut workshops. Vele tientallen starters werden zo ingewijd in de wondere wereld van Cricut!

Na de heropening van het atelier begin 2021 werd een deel van de workshopruimte ingericht als winkel- en demoruimte, of beter nog: “Experience Center”. Da’s een sjiek woord om te zeggen dat je er kan shoppen EN dat heel het atelier vol Cricut snijmachines, accessoires, materialen en uitgewerkte voorbeelden staat, die je dus kan komen bekijken, aanraken, besnuffelen – ja, wij hebben al vanalles gezien 😉
Gewoon een paar (of heel veel) vragen stellen mag natuurlijk ook!
Er wordt gewerkt op afspraak (als er workshops bezig zijn, is de shop niet toegankelijk) en zo hebben we ook alle tijd om jou goed te kunnen verderhelpen!

Extra workshoplocaties!

Om een antwoord te kunnen bieden op de grote vraag naar lokale Cricut workshops, gaat atlj.V samenwerkingen aan met andere locaties en freelance lesgevers.

In het voorjaar van 2022 opende in het centrum van Zoersel (België) een nieuwe workshoplocatie. Lesgeefster Kim ontvangt je er met open armen in de gebouwen van Ateljee Caro, een heerlijke stoffen- en fourniturenwinkel.

En sinds februari 2023 kan je voor Cricut workshops op maat ook terecht in Kamperland (Zeeland), in het Zeeuws Atelier bij Miriam.

atlj.V hoopt jou snel in één van onze Cricut Experience Centers te mogen verwelkomen. Together we will make it!

Het eerste Nederlandstalige Cricut-boek, samen met Teddie B.

Wat krijg je als je een Cricut Youtubekanaal of een Cricut webshop hebt? Vragen! Heel veel vragen!
Het stond dan ook in de sterren geschreven dat de Nederlandse Teddie B. en de Belgische Vera zouden gaan samenwerken om de antwoorden op de meest gestelde vragen te bundelen in een boek.

En zo kwam in oktober 2022 kwam onder de vlag van Uitgeverij Lannoo het eerste Nederlandstalige Cricut-boek op de markt.

Op deze pagina kan je meer info terugvinden en jouw exemplaar bestellen.

Nog enkele weetjes voor de échte curieuzeneuzen

  • Vera studeerde in 2006 af als “pol&soc’er” en behaalde nog een master-na-master in HR management en een pedagogisch diploma. Ze was de eerste 15 jaar van haar carrière aan de slag als Retail Trainer en Training Manager in de automobielsector. Dat is op het eerste zicht misschien helemaal iets anders, maar deze ervaringen komen haar nu goed van pas bij de (web)shop én de workshops! Kennis doorgeven en klantgerichtheid blijven de rode draad!
  • Samen hebben Joris en Vera drie kinderen (Maxim, Arthur en Victor – yessss allemaal jongens!), een hond (Ziva) en een tuinschildpad (Tourtel). Als echte boys family zijn ze in hun vrije tijd vaak op het basket- of voetbalveld en aan het water te vinden. Uitwaaien doet het gezin liefst aan zee.
  • Het allereerste Cricut project van Vera was een kopje/tas/mok, beplakt met vinyl, met de gevleugelde woorden SHUH DUH FUH CUP. Charmant!